Ким на Северна Корея се явява публично във фабрика за тор на фона на смъртн слухове, подхранвани от „без коментари“ на Тръмп.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ким на Северна Корея се явява публично във фабрика за тор на фона на смъртн слухове, подхранвани от „без коментари“ на Тръмп.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун направи първата си публична изява от седмици във фабрика за торове северно от Пхенян. Докладите и снимките на държавните медии обаче не разсеяха изцяло спекулациите за здравето му.
Новина, излъчена от севернокорейското държавно радио, казва, че Ким преряза лентата на тор за растения с торове в Сънчон, в провинция Южен Пхонган, в петък. Той беше придружен от сестра си Ким Йо-джонг и няколко други служители. Събитието Sunchon бе съобщено и от държавната информационна агенция KCNA, и от южнокорейската агенция Yonhap, която заяви, че „противоречи на слуховете“ за здравето на Ким.

Ким за последно се появи на публично място на 12 април, когато управляващият партиен ежедневник Родонг Синмун му показа, че председателства заседанието на Политбюро. Само три дни по-късно, на 15 април, той никъде не бе видян на празненствата по случай 108-ия рожден ден на първия владетел на Северна Корея и неговия дядо Ким Ир Сен.

 649 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)