16 април 1925 г. – Българският 11 септември!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

16 април 1925 г. – Българският 11 септември!

16 април 1925 г. – ТОВА Е ИЗОЛИРАН АКТ НА ГРУПА ФАНАТИЗИРАНИ КРАЙНО РАДИКАЛИЗИРАНИ ЕЛЕМЕНТИ, КОИТО СА ПОДСТРЕКАВАНИ ОТ ЧУЖДИ СИЛИ – КРАЙНО ВРАЖДЕБНИ НА БЪЛГАРИЯ!!!…

Това, което се е случило, е реакция вследствие на водената конфронтационна политика на Септемврийското въстание и на Деветоюнския преврат.Тази конфронтация между леви и десни е подстрекавана от външни сили! Има три смущаващи момента в подготовктаа на атентата:!
1- Снабдяването със силно разкъсващо (бризантно) взривно вещество в големи количества, което не е изпозлвано дори от българската армия и не е съществувало до тогава в България! КАПСОДЕТОНАТОРИТЕ С ВЗРИВНОТО ВЕЩЕСТВО СА ПРОИЗВЕДЕНИ В АНГЛИЯ! ПРИ АКТИВАЦИЯ НА КАПСОДЕТОНАТОРИТЕ, НЕ СЕ ИЗДАВАЛО НИКАКЪВ ШУМ!

2- Трябвало е да умре цар Борис Трети. Защо,обаче, царят не пристига? Кой го предупреждава? Целият политически елит е в катедралата . Опелото закъснява с 20 минути. По степен на важност, Царят трябва да присъства!

3- Взривното вещество е заложено на тази част от купола на катедралата, където ще бъде поставен ковчегът на ген. Константин Георгиев ( депутат от „ Демократически сговор“). Около ковчега присъстват най-високопоставените лица. В последния момент ковчегът е преместен от лявата страна на катедралата. Защо? Никой не дава обяснения!

Взривното вещество и капсодетонаторите са от същия тип британска военна заготовка, от които е направен опит за убийството на Хитлер от група немски офицери в така наречената „ Вълча барлога!“

КАКВА Е ЦЕЛТА НА АТЕНТАТА ?

ЦЕЛТА Е ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА НАРОДОВЛАСТИЕ! Убити са над 150 души,ранени са повече от 500 души, по-късно от раните си умират още хора и броят на жертвите надхвърля 200 души. Тринадесет генерали са убити – повече отколкото във всички войни, които България е водила до тогава, седем полковници, трима майори, девет капитани, трима депутати! Загива и столичният кмет Паскал Паскалев!
Непосредствени извършители на атентата са: Петър Абаджиев( техник), Петър Задгорски ( клисар), а организатори – Коста Янков ( агент на английското разузнаване ) , Иван Минков, Марко Фридман, Димитър Грънчаров, Никола Петрини! Задгорски, Фридман и Георги Коев са съдени и обесени публично на 27 май 1925г. Официално Коста Янков и Иван Минков се самоубиват. Неколцина намират убежище в Съветския съюз. Включително главният организатор Петър Абаджиев!
Планът на атентата е предвиждал да се убие високопоставена личност, на чието опело да присъства целият военен елит и правителство! Жертва и примката за атентата е народният представител ген. Георгиев. Убийството на запасния генерал е извършено вечерта около 20 часа, когато той и внучката му се запътили към църквата „Св. Седмочисленици.“ Ликвидиран е от членовете на наказателната група на Петър Абаджиев – Атанас Тодовичин и Живко Динов! Атентатът е подкрепян от Коминтерна! Целта е дестабилизация на държавата и евентуално създаване на съветска република. Още в средата на март на тавана на църквата са внесени 8 пакета взрив. Петър Абаджиев и Асен Павлов, представени на клисаря Задгорски като Петко и Иван, се заемат да поставят 5 пиротехнически запалки по 2 метра! Извършителят на атентата е Никола Петров ( Васко).

КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО?

Александър Стамболийски Е САМООТВЕРЖЕН ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК! НИЕ ТРЯБВА ДА ГО СЛЕДВАМЕ В БЪДЕЩЕ! Той е политик за пример! Бъдещите политици на България трябва да са такива!
Стамболийски извиква всички представители на чужди монополи и банки в България и нарежда да отпуснат безлихвени кредити, с отложено плащане, с обслужваща лихва на дребните и средни селскостопански производители. Който от тези представители не се съгласи, Стамболийски ги заплашил, че ще им спре лиценза и дейността в България. Това не се харесало на западните лихвари и те организирали преврат срещу него!

Превратът е военнофашистки, извършен от двореца и едрата българска буржоазия, с помощта на войската и (тайно) от Великите сили… Свалено е законното правителство на БЗНС. Установява се диктатура! Вътрешната и външна политика на Стамболийски не се харесала нито на монарха, нито на представителите на едрия капитал! Борис Трети не се примирил да царува без да управлява! Проведените реформи на земеделците нанесли тежки поражения на едрия капитал и най-вече на лихварите, макар да не засягали частната собственост! През 1922 г. Обединената народнопрогесивна партия, Демократическата и Радикалната образували „ Конституционен блок.“ Тази групировка се опитва да застане начело на борбата против земеделците. Военнополитическата подготовка и заговорът били възложени на Военния съюз. Той; от своя страна, привлича партията „ Народен сговор.“ Цялостната дейност на заговорниците се направляваа от двореца! БЗНС насочило удари към БКП( тесни социалисти) и това охладило отношенията между тях. От това се възползвали заговорниците, за да активират дейността си. Централното управление на Военния съюз разработило план за преврата в провинцията и столицата.
На 14 април 1923 г. зверски е убит Алескандър Стамболийски –РАЗЧЛЕНЕН КАСАПСКИ!!!
На 16 април 1925 по време на атентата в катедралата „ Св. Неделя“ не се появява нито Цар Борис, нито ген. Жеков!
Къде е ген. Жеков и къде е Цар Борис? Като главнокомандващ Жеков е длъжен да изпрати своя подинен генерал. Оправданията са , че го задържала Султана Рачопетрова…
Борис Трети е заявил, че трябва да присъства на опело в „ Св. Седмочисленици“ на загиналия Делчо Илчев в покушението на Борис Трети в Арабаконак и в „Св. Неделя“, на опело ген. Георгиев. Но никой не знае ,че царят ще отиде в пълна дискретност на погребението на своя главен ловджия в „ Бели Искър“. След неуспешното покушението в „Арабаконак“ срещу Борис Трети е ясно, че ако става нещо ще става или в „ Св. Неделя“, или в „ Св. Седмочисленици“. Затова Царят и ген. Жеков не отиват нито в единия , нито в другия храм!
В края на Април в България пристигат трима английски депутати – лейбъристи – Уилям Маккиндър, Джосая Клемент, Сесил Малоун. Повечето депутати отказват среща с тях. Гео Милев, обаче, приема среща с тях и разказва подробно за репресиите в България. На конференция в Белград англичаните предават думите и името на Гео Милев, въпроеки изричното им обещание да не съобщават източника!!! ТАКА ТЕ МУ ГАРАНТИРАТ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ!
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА СЕ ДЕЛИМ НА ПАРТИИ И ПАРТИЙКИ. Необходима ни е една национална идея за независимост, която да отстояваме обединени! Ако не постигнем това единение за национална свобода и независимот, ние винаги ще бъдем под прицел на чужди държави! Българската история доказва , че след освобожденеито ни от османско иго до днешни дни, ние сме в чужда зависимост!!! Тази съдба на българския народ и държава води до убийста на български лидери, на български интелигенти, писатели, журналисти, поети, на хиляди невинни български граждани.

 623 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)