5G мрежата и влиянието й върху човек!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Тези мрежи буквално разбиват човешката имунна система и ги свързват с голямата смъртност при заразата от коронавирус. Тази технология, както и коронавирусът, е създание на Великобритания.
„Испанският телекомуникационен оператор Vodafone, звено на базираната в Обединеното кралство Vodafone Group, обяви планове за разширяване на 5G услуги в пет нови града през следващите месеци. Някои от градовете, в които Vodafone вече пусна 5G, включват Мадрид, Барселона, Севиля, Малага, Билбао и Валенсия.“
В Испания заразата започна в Каталуния, в градовете около Барселона. До 12 април заразените са 166 831 души, а мъртвите – 17 209 човека.
„Vodafone Group вече пусна на пазара 5G на други пазари като Великобритания, Италия и Германия.
Във Великобритания някои градове, в които 5G услугата на Vodafone вече е достъпна, са Лондон, Глазгоу, Бирмингам, Бристол, Ливърпул и Манчестър.
В Германия услугата 5G на Vodafone вече е на живо в Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Дортмунд, Мюнхен, Берлин, Бремен, Дрезден, Дармщат, Лайпциг и Франкфурт.
В Италия технологията се предлага в Милано, Торино, Болоня, Рим и Неапол, наред с други градове.“
Как стои въпроса в Иран, която също доста пострада от коронавируса:
„Иранският министър на телекомуникациите заяви, че страната ще стартира петото поколение интернет комуникации, известно като 5G, през следващата персийска календарна година, започваща в края на март. Министърът каза, че свръхбързите интернет услуги, задвижвани от технологията 5G, са необходими за бизнеса в Иран. Той добави, че неговото министерство е отправяло призив към експерти за принос за по-бързото прилагане на новата мрежа в Иран. Настоящите данни на правителството показват, че близо 70 милиона души, включително населението в 1242 ирански града, както и 80 процента от селата с над 20 домакинства, имат достъп до широколентови услуги, предлагани от три мобилни оператора.“
До момента в Иран заразените са 71 686, а мъртвите – 4 474. В Италия заразените са 156 363, а мъртвите – 19 899.
Тук е списък на градовете в САЩ, в които вече е монтирана 5G мрежа:
https://www.digitaltrends.com/mobile/5g-availability-map/
До днешна дата заразените в САЩ от коронавирус са 560 239 души, а мъртвите – 22 101.
Как стои въпроса с 5G в Китай? Информацията е от 1 ноември 2019 година.
„Китай разкрива „една от най-големите“ 5G мрежи в света. Китайските мобилни оператори направиха 5G услугите достъпни за потребителите, тъй като страната се стреми да стане световен лидер в технологиите. Над 130 000 базови станции 5G ще бъдат активирани до края на годината, за да поддържат 5G мрежата. Ухан, провинция Хубей, е бил „първият 5G смарт-град в Китай“ или първият град в китайското представяне на 5G.“
Официалната информация за мрежата 5G e, че тя работи в диапазона под 6 GHz. За сравнение, всички съществуващи 4G клетъчни мрежи използват сигнали в този диапазон, например, както и Wi-Fi (не забравяйте, че той работи на 2,4 GHz и 5 GHz) и вашата домашна микровълнова фурна. Но според експерти мощността на вълните на 5G-мрежата често достига и до 24 GHz и нагоре, което наистина може да да причинят някаква метаболитна промяна при животни или хора. Изводът ми е, че новата 5G технология в действителност може да бъде опасна за човешкото здраве.
В България за пръв път 5G мрежата е тествана през февруари 2018 г. от A1, като скоростта на 5G достига до 2,2 Gb/s. Операторът получава лиценз за 5G честота през 2019 г., и за първи път са изпълнени тестове с 5G оборудване от Nokia. Достъпът до крайните потребители се очаква да е през средата на 2020 г.

 748 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)