Размисли за културата…

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

РАЗМИСЛИ ЗА КУЛТУРАТА…

Професор Пантев казва : “Нарастващата инфилтрация на обикновени хора в механизма на държавната власт, създава административна аристокрация. Тя е генетично свързана с Третото съсловие, а икономически равна с аристокрацията.“ И продължава: “Нашите пигмейски комплекси са да смятаме, че без нас всички империи нищо не струват, че ние сме ги унищожавали и надценяваме заинтересоваността на двете страни( Турция и Русия) към нас – те ще минат и без нашето сътрудничество и територия.“

Това ни казва уважавания от мен професор Пантев….Ако още има останал жив след този “разстрел“, трябва обезателно да е еволюирал вече до маймуна, която се е убедила, че орехът се чупи с камък по – лесно отколкото със зъби – скок в еволюцията на “пещерняка“ – българин. Със същото пигмейско самочувствие можем да отбележим и изместването на културния европейски център към “великобългарските“ селения, където възходът на културата е стигнал … океанското дъно. Един пример от бъдещата европейска култура. Можем да видим в ТВ предаването “ Един прекрасен ден“ по телевизия BIT – ( разбирай: България идва при теб). С вълнение слушаме във водопада от пулсиращ смях откъслячни отломъци от сценарии ( без сценарии), от които се досещаме за културните постижения и разговори на ДЖУДЖИ ( разбирай Деляна Маринова), за връзката на дъщеря й със сина на Гала( от “на кафе“), за трите й дни на село, в които Джуджи е закопняла за “много шум и бъркотия“, за водещата разговора, която след всичко чуто е “почти така, много така… “, сред китка смях и гърлени звуци като от бракониерска бичкия – режещи, неконтролирани, с провлечени вокали, най-вече а-а-а-а-а-а-а-а-а-а-.“ Акането е повсеместна културна изява за великобългарската общност в новата й история. “Акат“ политици, правителство, артисти, журналисти, автори на публицистика, коментатори, “професори“ ( поне така наречени днес, повечето със засекретени доказателства). Препъват се в “акането“, препъват се и доказват единствено, че : “ СУЩНОСТЬ БОЛГАРСКИХ ЛЮДЕЙ СЕГОДНЯ ГОРИЗОНТАЛЬНАЯ“ – с други думи: ЯЖ НА КОРЕМ, СПИ И ……………………..!
Вертикалната същност не е културен проблем, тя е проблем на еволюцията, А ДО НЕЯ “ВЕЛИКА“ БЪЛГАРИЯ ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО ВЕКА. Ако си събере “зрънцата“ на едно място!

Автор: Иван Тренев

 577 Посетена,  3 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)