Пекин възобнови железопътната си услуга за превоз на товари между Ухан и Европа

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Пекин възобнови железопътната си услуга за превоз на товари между Ухан и Европа, като предостави медицинска помощ на Германия, тъй като властите работят за премахване на строги карантинни мерки, след като броят на новите случаи Covid-19 спадна.
Влак, натоварен с медицински консумативи и строителни материали, е напуснал гарата в Ухан, столицата на централната провинция Хубей в Китай, и се очаква да пристигне в град Дуисбург в Германия след две седмици, съобщи китайският източник Global Times, съобщи в събота. Доставката ще бъде първата товарна операция на Китай и ЕС от Ухан, тъй като градът беше поставен под строга карантина през януари след избухването на Covid-19.

Първите по рода си случаи на Covid-19 са регистрирани в Ухан през декември, след което градът бързо се превръща в епицентър на пандемията на коронавирус. Заключването и разполагането на хиляди лекари помогнаха за приближаване на броя на новите случаи до нула през последните седмици.

Властите постепенно облекчават ограниченията за пътуване в Хубей, като 17-те гари на Ухан частично възобновиха работата си в събота. Жителите с чисти здравни досиета ще могат да напуснат града на 8 април.

Китай беше лидер в броя на потвърдените случаи на Covid-19 в продължение на месеци, докато епицентърът на пандемията се премести в САЩ, където повече от 100 000 души са тествали положително за болестта, според университета Джонс Хопкинс. Италия се превърна във втората най-силно засегната страна през последните дни с близо 86 500 случая, надминавайки 81 300 от Китай.

 637 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)