Външният министър на Италия Луиджи Ди Майо отмени предложенията, че помощта от Москва за борба с пандемията на коронавирус идва със скрити намерения, заявявайки, че страната му няма от какво да се страхува от руска помощ.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Италианският Външен министър Луиджи Ди Майо отмени предложенията, че помощта от Москва за борба с пандемията на коронавирус идва със скрити намерения, заявявайки, че страната му няма от какво да се страхува от руска помощ.
В интервю за Джорджия Орланди от Euronews, публикувано в петък, репортерът притисна Ди Майо, за да разкрие „истинската цел“ зад мисията на Москва да доставя медицински доставки на средиземноморската нация, позовавайки се на аморфни „съмнения“ и „страхове“, че помощта може да се промени международни съюзи след избухването на огнището.

„Руската федерация изпрати маски, вентилатори и медицински персонал и екипи за дезинфекция на обществени сгради и на нашите градове“, каза Ди Майо. „Те помогнаха по свой начин в акт на солидарност.“

Италия не е страна, която трябва да се страхува в резултат на помощта, че ще трябва да се поклони в подчинение на други държави. Ние сме в G7 и имаме много приятели по света.

Опитът на Орланди да закачи злонамерени дизайни в руския пакет за помощ идва по петите на доклади в топ италиански вестник „La Stampa“, които излъчват аларми, че московските вентилатори и медицински експерти са просто начин да поставят руски ботуши на италианска земя и че по-голямата част от доставките му бяха „безполезни“.

С бившия висш дипломат на Италия Франко Фратини казва пред RT, че Европейският съюз е напуснал страната „практически сам срещу вируса“, но изглежда, че служителите в Рим са нетърпеливи за цялата помощ, която могат да получат в преодоляването му, след като са надхвърлили повече от 86 000 инфекции и са изправени пред най-високата смъртност в света за болестта с около 9 100 смъртни случая.

 681 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)