Немски коронавирус: 4,191 нови случая, 36 нови смъртни случая.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Броят на случаите на Covid-19 в Германия е нараснал до 31 554 от вторник, съобщи Институтът „Робърт Кох“. С 36 пациенти, подложени на болестта, броя на смъртните случаи в страната вече е 149.
Тази седмица европейската нация наложи нови ограничения, за да забави разпространението на коронавирус, включително забрана за събиране на над двама души.

Канцлерът Ангела Меркел е сред онези, които в момента са на карантина, след като влезе в контакт със заразен лекар. Първият й тест беше отрицателен, съобщи правителството в понеделник.

Броят на случаите на Covid-19 в световен мащаб е надхвърлил 400 000, като са регистрирани над 18 000 смъртни случая, според глобалното табло на университета Джон Хопкинс.

Германия има сравнително голям брой потвърдени случаи, но малко смъртни случаи в сравнение с други държави, със смъртност около 0,4 процента.

Китай, Италия, Испания и Иран бяха най-силно засегнати от вируса, но Пекин отново отваря карантинните градове, тъй като битката с вируса там вижда положителни резултати.

 578 Посетена,  3 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)