Американските сенатори и администрацията на Тръмп най-накрая постигнаха споразумение за мащабен план за спасяване.

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Американските сенатори и администрацията на Тръмп най-накрая постигнаха споразумение за мащабен план за спасяване, който да помогне да се ограничи влиянието, което Covid-19 оказва върху икономиката на страната.

Компромисният законопроект насочва около 2 трилиона долара, за да помогне на икономиката да се задържи на фона на масовото спиране на бизнеса в опит да ограничи финансовата криза на пандемията на коронавирус.

Демократичният лидер на Сената Чък Шумер нарече предложението „най-големият спасителен пакет в историята на Америка.“

Шумер каза, че законопроектът е „далеч от перфектен, но вярваме, че законодателството е подобрено значително, за да гарантира бързото му разглеждане и приемане“.

Основният съперник на Шумер в Сената, лидерът на републиканското мнозинство Мич Макконъл, също беше оптимистично настроен по отношение на сделката, обявявайки я за „двустранно споразумение“. Той обеща, че по-късно в сряда Сенатът ще одобри законодателството.

Според преработената законопроект, 130 млрд. Долара ще отидат за болници, а 367 млрд. Долара ще бъдат използвани за спасяване на малкия бизнес. Американците, които правят до 75 000
Белия дом и американските сенатори постигнаха сделка в къса нощ

долара годишно, ще получат еднократна проверка от 1200 долара, за да им помогнат да се справят със загубата на работни места по време на пандемията.

Споразумението бе оповестено от Макконъл в 1:30 ч. След няколко дни интензивен дебат с демократите, които изтъкнаха, че първоначалното републиканско предложение е изкривено твърде много в полза на защитата на големите компании, вместо да помага на работниците.

По време на дебатите лидерът на „Демократи от къщата“ Нанси Пелоси представи собствената версия на партията за пакет от стимули за 2,5 трилиона долара. GOP отхвърли предложението й, като заяви, че законопроектът на демократите е обсебен от разпоредби, които изглежда не са свързани със спасяването на икономиката, като по-строги правила за замърсяване на въздуха и мандат за регистрация на избиратели на същата дата. Президентът Доналд Тръмп изтъкна, че законодателството има за цел да настоява за „дневния ред“ на демократите, а не да поправи щетите, нанесени от Covid-19.

 560 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)