„Това е война“, Тръмп активира Националната гвардия в три от най-инфектираните от Coronavirus щата!

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Това е война“, Тръмп активира Националната гвардия в три от най-инфектираните от Coronavirus щата!

Президентът Доналд Тръмп обяви, че е активирал Националната гвардия за три държави след разгрома на романа коронавирус (COVID-19) в неделя, според CNBC.

„Аз съм президент на войната“, казва Тръмп, според CNBC. „Това е война, различна война от която сме имали.“ Щатите Ню Йорк, Вашингтон и Калифорния, са най-силно засегнати от смъртоносния вирус в Съединените щати, което представлява повече от 58% от всички 33,276 потвърдени случая в страната, според данните от университета Джон Хопкинс.

Реакцията на Националната гвардия ще бъде координирана под командването на държавните управители, каза Тръмп, докладва CNBC, като федералното правителство действа като „резерв“ на държавните лидери.

Федералната агенция за управление на извънредни ситуации ще поеме цялата тежест на разходите. „Ще ги следваме и се надяваме, че ще свършат работата и мисля, че ще го направят. Говорих с тримата губернатори днес, само преди малко и те са много доволни от това, което ще правим“, добави Тръмп, според CNN. Ходът идва в момент, когато планираната от президента пакет за икономически стимули от 2 трилиона долара не успя да премине през сената с демократите, като твърди, че тя приоритизира корпоративните работници пред американските работници.

 591 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)