Първата затворена в Китай провинция Хубей, от където се разпространи Covid-19, се открива отново на 25 март

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Пекин вдига ограниченията за пътуване в провинция Хубей в сряда, тъй като борбата на Китай срещу Covid-19 дава положителни резултати. Дори ограничения върху град Ухан, където вирусът за първи път се появи, ще бъдат отменени през април.

Жителите отново ще имат право да пътуват в и извън централната провинция Хубей в страната, като се започне от 25 март, съобщи регионалната здравна комисия във вторник. Забраната за пътуване в столицата на региона Ухан, където бе огнището на коронавирус , ще бъде премахната на 8 април.

Ухан беше първият град в Китай, който беше поставен под карантина. Същото последва и няколко други големи градове на Хубей от края на януари като част от общонационални усилия за забавяне на разпространението на болестта.

“Романът” коронавирус е открит за първи път в Ухан миналия декември. Броят на новите случаи в страната напоследък се понижи в Китай, като официалните лица съобщиха по-рано този месец, че градът е видял първия си ден без нови случаи.

Китай започна облекчаването на блокирането в някои части на Хубей миналата седмица, тъй като здравната ситуация показа признаци на подобрение. Медицински екипи, разположени в региона през първите дни на огнището започнаха да се връщат у дома, а временните болници бяха затворени.

 725 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)