182 години от рождението на Васил Левски

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

182 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

Едно удивително събитие далече от пределите на Родината ни България, доказва обратното: колко малък е светът за истината и героизма на личности, отдали безрезервно живота си – Един Живот – за да могат цели народи – хиляди , милиони животи – да сбъднат мечтаната Свобода.
Когато Че Гевара жертва живота си, за да могат робите в латинска Америка да отхвърлят потисничеството, в дрехите му открили малък портрет на българския Апостол Васил Левски.
Историята е доказана: Че Гевара е знаел кой е Левски и как е живял краткия си живот. Портретът му е давал онази сила, увереност в правотата на неговата борба. Давал му е онази потайна връзка, онзи нематериален контакт за съучастност и увереност, които само големите човешки сърца и дух могат да изживеят. Левски, идеите му за свободата, борбата му за действеност и решителност са дали на друг – на Че Гевара – приемствеността и продължението на пътя, поет от Апостола в България. Неговата дъщеря Алейда Гевара идва НЕ САМО ПОРАДИ ОБИЧАТА НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ БАЩА Й – ЧЕ ГЕВАРА, НО И ДА ПРЕЖИВЕЕ ТОПЛОТО ЧУВСТВО И ОБИЧ КЪМ ЛЕВСКИ, ЗАВЕЩАЛ ИДЕАЛА СИ ЗА СВОБОДНОТО ЧОВЕЧЕСТВО НА ВСЕКИ СЛЕДВАЩ БОЕЦ!!!

 589 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)