10 ноември 1989 !…

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10 НОЕМВРИ 1989!….

30 години преход!

30 години говорим за преход, а всъщност българският народ бе ограбен по най-жесток начин. Тези, които го ограбиха, съсипаха държавата още повече!
Всичко започва с окончателното вземане на властта от Михаил Горбачов през 1986 година в Кремъл. Тодор Живков и Горбачов не успяват да се разберат геополитически. Тодор Живков свиква комисия от 12 най-близки експерти и разузнавачи , за да се реши съдбата на България. Решено е да преминем плавно към НАТО и да напуснем Вършавски договор, СИВ и да преминем към тогавашната Европейска икономическа общност или ЕС. Избран е Андрей Луканов да представи България през Буш баща във Вашингтонтон. Буш е попитал колко пари имаме в България, а Луканов отговорил “ четири милиарда щатски долара държавен резерв и още три милиарда по линия на СИВ.” Буш предложил да се вкарат тези четири милиарда в банки в Западна Германия, чрез които ще се направят фирми и икономически структури и по такъв начин да стане връзката между САЩ и България. Двама души са се интересували от тези пари. Луканов и Огнян Дойнов. Първоначално парите са контролирани от Живков. Живков е искал най- късно началото на 90-та година да има меко сменяне. Изпраща 40 комсомолци на обучение в чужбина, но те предават каузата и така става този преврат. Живков е искал да се откаже от генерален секретар на БКП, а да остане почетен председател на Държавен съвет ( Премиер). Живков е изигран,защото Луканов и исие са искали да вземат икономическа власт. Това се случва в края на 1988 година, когато Франц Йозеф Щраус идва за последен път на лов в България С Живков. После умира внезапно. А Горбачов е бесен на България. Две структури са искали да вземат парите на България.
Едната е “Билдерберг”, другата е “Станд Бохайнд”( паравоенна структура, създадена от САЩ през двадесети век). Луканов действа бързо и става агент на САЩ под името Motor Boat( моторна лодка). Руските служби също се намесват да контролират трите милиарда по линия на СИВ.
Създават се четири мегаминистерство. Министерство на финансите, икономиката и комитет за планиране се обединява в министерство на икономиката и планирането. Министерство на културата, науката и образованието също в едно. Така се унищожават архивите и документите, и комитета за планиране, които са свързани с тези седем милиарда долара. Министър на министерството на икономиката и планирането става Стоян Костов Овчаров! После той участва в предаването на куфарчетата с парите…
Тези милиарда щатски долара се залагат в Дойче Банк и се тегли огромен заем. Така се оформя външен дълг на БългариЯ!
Единственото все още неопетнено българско достойнство , с което можем да се гордеем и равнопоставяне на всички народи , е културноисторическото ни наследство!

Видeо: Канал-3 /Патарински LIVE/

Автор: Иван Тренев

 862 Посетена,  2 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)