“Тайната същност на нещата е невидима!” (Омар Хайям)

Сподели сега
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Тайната същност на нещата е невидима!” (Омар Хайям)

Какво е това истина? Истината винаги е конкретна за даден момент от време. Например в определен момент се ражда фашистко общество, защото три истини са налице: 1(“елит” – създаден от демонични личности), 2(възпроизвеждаща се ”тълпа”, зависима и беззащитна от “елита” , 3( налично малочислено количество гора, носители на животински тип психика и оценени от “Елита” като нямащи право на живот в обществото, т.е. Нелоялни към управляващата олигархия. Важното , обаче, е, че фашизмът може исторически да еволюира дълго време като променя своята опаковка. Издига като уж истинна “праведност” някакви други пороци, които възпроизвеждат членове на общество фактически под похлупака на фашизма. При това ги убеждава,че живеят в качеството на човеци. Фашизмът не е идеология на група “малки хора”, която злоупотребява с власт. Във фашизма като цяло при определени обстоятелства ( може да бъдат целенасочено създадени обстоятелства) влиза не само един “елит”, влиза обществото като цяло, т.е. “Тълпата”.
Еволюиралият от миналото фашизъм днес ни поднася “културни” начини на кражба и убийства. Дори те са норма на живот , а юристите им придават форма на законодателство. Извратената нравственост на “елита” доведе мизерията, която тика ”тълпата” ( не по своя воля) към престъпления. Тогава”елитът” нарежда: застреляйте тези злодеи!” този нов вид фашизъм от цивилизаторски “елит” прониква в управленските структори и дори в държавността.
”Елитът” създава кастовото общество: кланове и нови “жреци” с монопол върху всякакъв вид знание и …. новите роби, които са”освободени” от морални норми в тресавището на глада, човешките лишения, на страха, на разбитото семейство.
Бог е разочарован от първото родословие на Адам и Ева,защото е станало развратно ,извратено, и престъпно. Второто родословие на Адам и Ева продължава и до днес, но Бог го е наказал с живот само до 120 години, вместо 700 – 900 както първото родословие.
Нека погледнем едно днешно човекоподобно божие създание. То унищожително се трепе по ”нанагорнището”, харизало интереса си към истината на ”нанадолнището”.
За Георги Харизанов ми е думата – бившия управитл на…. напоителни системи!!! Като довереник на Доган и Пеевски сега се поти в Тв Европа. Даже Премиерът му се е доверил. Та този Харизанов решил да извади “Трън“ от петите на Премиера. Този “Трън” е Президентът(дето е заел чуждо място). Как да не го ”извадиш” този “трън.”
Мамка му и Лицемерът.

 616 Посетена,  1 Общо четения

Иван Тренев

By Иван Тренев

Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството” ( Яне Сандански)